شهردار الوند در دومین جلسه ستاد بازآفرینی شهری شهرستان البرز: شهرداری در بازآفرینی بافت های فرسوده شهر الوند امتیازات ویژه ای برای شهروندان در نظر گرفته است

شهردار الوند آمادگی خود را برای جذب سرمایه گذاری در بافت های فرسوده اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی شهرداری الوند؛ دومین جلسه بازآفرینی شهری شهرستان البرز با حضور عسگری فرماندار شهرستان البرز، لطفی شهردار الوند، مانی فر مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان قزوین و سایر اعضای ستاد بازآفرینی شهری شهرستان البرز در روز دوشنبه 19 مهرماه در سالن شهید باکری شهرداری الوند برگزار شد.
در این جلسه لطفی شهردار الوند و دبیر ستاد بازآفرینی شهری شهرستان البرز با اشاره به نگاه مثبت مدیر کل راه و شهرسازی، آنرا پشتوانه ای برای اقدامات شهرداری در بازآفرینی بافت های شهری عنوان کرد و افزود: اگر می بینیم سه طرح در موضوع بازآفرینی شهر الوند به نتیجه رسیده است، این امر محصول تلاش مدیرکل محترم راه و شهرسازی و همکارانشان بوده است.
وی در ادامه افزود: دو طرح بازآفرینی شهری فلکه گلها و بازار ایرانی – اسلامی هر کدام به مساحت 5 هکتار در کمیسیون ماده 5 به تصویب رسیده اند و بازسازی محوطه تاریخی امارت اربابی هم در کارگروههای تخصصی در حال بررسی می باشد که لازم به ذکر است متأسفانه با توجه به بعد تاریخی امارت اربابی هیچگونه اعتباری از سوی اداره میراث فرهنگی برای آن در نظر گرفته نشده است. البته با حمایت ها و کمک های مدیرکل محترم راه و شهرسازی استان و همچنین اقدامات شهرداری در خصوص عدم صدور جواز در این منطقه زمینه برای بازسازی و بازآفرینی این بافت تاریخی مهیّا شده است که به محض اخذ مصوبه کمیسیون ماده 5 اقدامات اجرایی آن آغاز می شود.
شهردار الوند در خصوص بافت های فرسوده شهر الوند گفت: با توجه به مصوبه اخیر شورای محترم شهر در خصوص اختصاص 50 درصد تخفیف برای صدور پروانه در بافت های فرسوده، لذا درنشستی که با مدیر کل محترم راه و شهرسازی صورت گرفت و با توجه به اعطای وامهای جدید مسکن، این شهرداری آمادگی خود را جهت صدور پروانه رایگان بدون هیچگونه محدویت در تراکم مصوب و پایه را اعلام کرد که این اقدام تشویقی، بعد از روز عاشورا به صورت گسترده در نقاط مختلف بافت فرسوده شهر الوند به اطلاع شهروندان خواهد رسید.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری شهرستان البرز در ادامه ی اقدامات شهرداری الوند در حوزه بافت های فرسوده افزود: در جلسه ای که اخیراً با حضور مهندس عسگری فرماندار محترم و سرکار خانم زرآبادی نماینده محترم مردم قزوین، البرز و آبیک داشتیم در خصوص احداث پایگاه سلامت در شهر عنوان کردم شهرداری با ارایه زمین رایگان در منطقه بافت فرسوده آمادگی خود را برای ارائه اینگونه خدمات اعلام می دارد تا از این طریق ضمن برخورداری از امتیازات ویژه ی شهرداری، در نوسازی بافت فرسوده و ارائه خدمت به شهروندان این منطقه، اهتمام ورزند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به حمایت های شهرداری از سرمایه گذاری در بافت های فرسوده گفت: چنانچه سرمایه گذاران طرح یا پروژه ای برای سرمایه گذاری در بافت های فرسوده شهر الوند دارند این شهرداری آمادگی کامل برای حمایت از این طرح ها و پروژه ها را دارد.
عسگری فرماندار و رییس ستاد بازآفرینی شهری شهرستان البرز نیز در این جلسه ضمن تقدیر از شهردار الوند به خاطر اهتمام در بازآفرینی شهری، وضعیت شهرهای شهرستان البرز را از نظر بافت فرسوده نامناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: با توجه به مجاورت با مرکز استان و ظرفیت و پتانسیل لازم برای حاشیه نشینی می بایست با یک برنامه ریزی دقیق در احیای بافت فرسوده شهری تلاش و اهتمام ویژه ای به عمل آوریم تا با تغییرات اساسی بتوانیم به بهبود شرایط کمک نماییم.
وی در ادامه افزود: ارائه تسهیلات درکنار مشوقّات لازم می تواند شرایطی را مهیا کند تا بتوانیم در زمینه بافت های فرسوده حرکتی رو به جلو و شتابان داشته باشیم و انتظار داریم با اقداماتی که شهرداری الوند در این حوزه انجام داده است بتوانیم سهم شهرستان را جذب کنیم و اگر برنامه دیگری داشته باشیم بتوانیم به افزایش سهم در این حوزه که با حمایت و نگاه مثبت وزارت راه و شهرسازی همراه است اقدام نماییم.
عسگری تصریح کرد: شهرداری الوند باید مشوقات خاصی را نیز در تجمیع بافت های فرسوده در نظر گیرد چراکه یکی از مشخصه های بارز اینگونه بافت ها قطعات کوچک است که در گذشته بدون برنامه صورت گرفته است و می بایست در جهت هدف مند کردن بافت های فرسوده اقداماتی نیز در این خصوص انجام پذیرد.
رییس ستاد بازآفرینی شهری شهرستان البرز جذب سرمایه گذار را در حوزه بافت های فرسوده منوط به پیش بینی های لازم در ایجاد سرانه های مورد نیاز شهری و اطلاع رسانی در این خصوص دانست و افزود: در احداث و ساخت محیط های اداری و بهداشتی در بافت های فرسوده نیز فرمانداری حمایت های لازم را بر اساس این اولویت ها انجام می دهد.
وی نتیجه مطلوب را زمانی عنوان کرد که مشارکت مردم صورت پذیرد و لازمه این مشارکت را اطلاع رسانی دقیق و اصولی دانست و اذعان داشت: در کنار مشارکت شهروندان یکی از مهمترین مشوّقات در بازآفرینی بافت های فرسوده تسهیل و تسریع در ارائه خدمات می باشد که در صورت رضایت می تواند مورد استقبال شهروندان و سرمایه گذاران قرار گیرد.
فرماندار شهرستان البرز در انتهای سخنان خود خاطر نشان کرد: ماهیت طرح اولیه خود می تواند ارزش افزوده ایجاد کند بدین شکل که پیش بینی فضاهای مختلفی نظیر طراحی معابر، سرانه خدماتی، تأسیسات و تجاری و مجموعه امکانات مورد نیاز با جانمایی مناسب می تواند در ایجاد شرایط مطلوب موثر واقع شود که نتیجه و اثر آن به مراتب از بنر و بیلبورد بیشتر خواهد بود و بطور خلاصه می توان گفت یک طرح و اجرای خوب در کوتاه مدت نتیجه خود را نشان می دهد.
در ادامه مانی فر مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان با تقدیر و تشکر از رییس ستاد بازآفرینی شهری شهرستان البرز و تلاشهای بی وقفه شهردار الوند، اظهار داشت: با توجه به موضوع بازآفرینی شهری خوشبختانه شهردار الوند هم یک شهردار فرهنگی و هم یک شهردار اجرایی است چرا که معتقدم موضوع بازآفرینی در ابتدا یک فرایند فرهنگی است که ریشه در هویت تاریخی و روابط اجتماعی حاصل از آن دارد و تولید ارزش افزوده در حوزه فرهنگ می کند که بدون هزینه و پر بازده است.
وی افزود: این جریان فرهنگی منجر به توسعه می شود و آنهم توسعه به معنای واقعی آن که تفکرات مدیران در نهادینه سازی این تفکر در بین مردم از اهمیت بسزایی برخوردار است چراکه مردم بر همان تفسیر، روش و هدف مدیران به عنوان زعمای خود حرکت خواهند کرد.
مانی فر با اشاره به دو تفکر کمی و کیفی توسعه در سطح کلان کشور، سیاست حاضر در کشور را توجه به حفظ منابع و ایجاد ثروت و ارزش افزوده از طریق منابع موجود دانست و افزود: با توجه سیاستهای مختلف در کشور ما سعی کردیم نگاه کیفی نسبت به توسعه را فراموش نکنیم که مصداق بارز آن در احداث مسکن مهر است لذا با نگاهی که دولت حاضر به موضوعات مختلف از جمله بازآفرینی بافت شهری دارد ما نیز باید از تمام ظرفیت های استان و شهرستان استفاده کنیم و شهر الوند نیز می تواند از این ظرفیتها در پیش برد بازآفرینی بافتهای فرسوده استفاده کند.
وی اعلام خبر تخفیف صد در صدی عوارض شهرداری در بافت های فرسوده را بی نظیر عنوان کرد و افزود: با انعکاس این خبر در سطح کشور قطعاً شهرداری الوند به عنوان الگو در زمینه احیای بافت های فرسوده شهری مطرح خواهد شد که امیدواریم در نهایت خیر و برکت نصیب این شهر گردد.
مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان در موضوع بازآفرینی عمارت اربابی ضمن مهم ارزیابی کردن این موضوع تصریح کرد: امروزه همه به دنبال هویت اند و به هر طریقی متوسل می شوند تا برای خود هویت سازی کنند. لذا برای ما که این هویت های ارزشمند را در شهر خود داریم ایجاب می کند که اهمیت زیادی به آن بدهیم چرا که نه تنها یک بنای تاریخی است بلکه فرایند فرهنگی و اجتماعی حاکم بر شهر را توصیف می کند و در راستای ایجاد ارزش افزوده فرهنگی و تاریخی در شهر نقش بسزایی ایفا می کند.
وی افزود: باید در بازآفرینی بافت های فرسوده پیمایش قدم به قدم را به اجرا گذاریم چون فرهنگ هم در سطح کلان و هم در سطح خرد اهمیت دارد و ما باید به این مقوله توجه ویژه ای معطوف کنیم.
مدیر کل راه و شهرسازی استان ضمن تأکید بر تشویق ساخت های با کیفیت در محدوده بافت فرسوده خاطر نشان کرد: تسهیلات مناسبی با نرخ سود پایین از سوی بانک های عامل برای ساخت و ساز در این مناطق در نظر گرفته شده است که امیدوارم در پیش برد و تسریع بهبود بافت های فرسوده موثر واقع گردد.
در ادامه این جلسه دو طرح بازآفرینی محدوده تاریخی عمارت اربابی در شهر الوند و بازآفرینی بلوار امام حسین(ع) در شهر محمدیه توسط کارشناسان طرح تشریح گردید و مصوباتی نیز به تصویب رسید.
در پایان جلسه مدیر کل راه و شهرسازی استان و اعضای ستاد بازآفرینی شهرستان البرز به منظور شناخت از اقدامات و برنامه های آتی شهرداری الوند بازدیدی از تپه باستانی، مدرسه طالقانی، مسجد امام خمینی و خیابان یادگار امام(ره) به عمل آوردند.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

DSC_4533

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

DSC_4510 DSC_4601 DSC_4597 DSC_4592 DSC_4580 DSC_4573

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

DSC_4566

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *الزامی