شهردار الوند اظهار امیدواری کرد: مردم با حضور حماسی خودشان مقدمه یک حماسه اقتصادی را هم فراهم کنند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری الوند؛ سعید آگشته شهردار الوند و کارشناس مسایل شهری در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: از آنجاییکه امسال دو انتخابات بزرگ شوراهای اسلامی شهر و ریاست جمهوری را در پیش رو داریم، از یک جهت هر دو قابل بررسی است و آن هم مشارکت مردم است به طوریکه تمام تلاش حکومت ها در تمام دورانها، استفاده از مشارکت مردم برای ادامه حیات خود می باشند.
وی اضافه کرد: اتفاقی که بعد از انقلاب افتاده است این است که مردم در عرصه های مختلف ثابت کرده اند که خواه یا ناخواه پای انقلاب هستند به ویژه امسال که مقام معظم رهبری سال حماسه سیاسی و اقتصادی تبیین کرده اند نیز باید این امر با شعور و معرفت بیشتری اتفاق بیافتد.
کارشناس مسایل شهری تصریح کرد: این انتخابات از لایه های زیرین جامعه یعنی در پایین ترین سطح اجتماعی و در حوزه های روستایی، شهر و بخش شروع می شود و تا بالاترین رده انتخاب مدیران کشور که انتخابات رییس جمهور است را در بر می گیرد.
وی در خصوص نقش شوراها و وظایف آنها در حوزه عملکردی گفت: انتخابات را از یک نگاه بایستی در حوزه مدیریت شهری تبیین کنیم، ما برای این که انقلابمان را صادر کنیم و الگوسازی مدنظر مقام معظم رهبری و حضرت امام را بتوانیم عملیاتی کنیم لازم است دارای یک کشور مترقی باشیم که علاوه بر فاکتورها و عواملی که در حوزه های اجتماعی و حوزه دینی وجود دارد و ما را امروز به عنوان سردمدار کشورهای اسلامی علی الخصوص ام القرای شیعیان مطرح کرده است، بایستی خودمان را در حوزه های دینی، معرفتی، مدیریتی و توسعه کشور نیز معرفی کنیم.
آگشته در ادامه ی سخنان خود اشاره کرد: یکی از این حوزه ها مدیریت شهری است که الآن نزدیک به 75 درصد از مردم در شهرها زندگی می کنند. اگر شهرهای متعالی و توسعه یافته داشته باشیم حتماً به لحاظ کالبدی هم می توانیم به عنوان کشوری که در حوزه های اجتماعی الگو است خودمان را مطرح کنیم. برای این کار بایستی ارکان مدیریت شهری را بر اساس موازین قانون اساسی تنظیم و تبیین کنیم. یکی از ارکانی که در قانون اساسی برای اداره شهرها در نظر گرفته شده است شوراهای اسلامی شهر است.
وی ضمن تشریح قانونی وظایف شوراها از قبیل نظارت بر حسن اجرای مصوبات شهرداری و شوراها و طرح های مصوب در امور شهرداری، نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و دارایی های شهرداری، نظارت بر حسن جریان دعاوی مربوط به شهرداری، نظارت بر امور بهداشت در حوزه شهری، نظارت بر اماکن عمومی و نظارت بر اجرای طرح ها گفت: افرادی که وارد شورا می شوند و توسط مردم انتخاب می شوند لازم است به این مسایل اشراف داشته باشند و برای بالا بردن بهره وری کاری شان علاوه بر تخصص خودشان در حوزه های مختلف از حوزه های اجتماعی تا حوزه های عمرانی نیز تخصص های مختلف را داشته باشند.
شهردار الوند با تأکید بر همدلی، هم اندیشی و خرد جمعی در شوراها مبتنی بر نگاهی به شهر اسلامی گفت: متأسفانه امروزه در کشور به واسطه محدودیت هایی که در قانون وجود داشته و اتفاقاتی که افتاده، به لحاظ معماری، شهری را نمی توانیم به نام شهر اسلامی مطرح کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد: همانگونه که ما شهرها را می توانیم بر اساس مدیریت صحیح مبتنی بر قانون اساسی اداره کنیم، می توانیم المانها و فاکتورهای شهرهای اسلامی را نیز در آنها ساری و جاری کنیم که این خود یکی از وظایف شوراهاست که با یک انتخاب صحیح ان شاءا… به این هدف غایی می رسیم.
کارشناس مسایل شهری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص همدلی اعضای شورا با مدیریت شهری، تصریح کرد: این همدلی نه تنها بایستی بین شورا و مردم به وجود بیاید بلکه لازم است گروهی که مدیریت شهر و شورای شهر را در دست می گیرند بدون در نظر گرفتن خط سیاسی، قومیت و فرهنگ خود بر اساس یک نگاه توسعه محور مبتنی بر مقتضیات آن شهر عمل کنند.
وی در ادامه افزود: ابتدا این همدلی باید بین اعضای شورای شهر به وجود بیاید در غیر اینصورت طبعاً و طبیعتاً نتیجه مطلوب در مدیریت شهری حاصل نمی شود. براساس آماری که وجود دارد شهرهایی که دارای شورای نامنسجم بودند آسیب های بسیار فراوانی داشته اند فلذا اولین رمز موفقیت برای شهرها امروزه این است که اتحاد و همدلی ابتدا بین اعضای شورا وجود داشته باشد و سپس با تعامل با سازمانها و ادارات مختلف نثبیت شود.
آگشته در پایان خاطر نشان کرد: از آنجاییکه کاندیداها می خواهند در مدیریت شهر صاحب اثر باشند ابتدا لازم است که قانون را رعایت کنند و بر اساس فضاهایی که شهرداریها برای تبلیغات ایجاد کرده اند از ایجاد آلودگی در فضای بصری شهرها پرهیز کنند.