شهردار الوند در نخستین جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان البرز: اجرای طرح های بازآفرینی، شهرداری الوند را به عنوان شهرداری پیشرو معرفی خواهد کرد

نخستین جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان البرز در محل شهرداری الوند به عنوان دبیرخانه ستاد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی شهرداری الوند؛ در این جلسه که 26 اردیبهشت ماه با حضور مانی فر مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان قزوین، عسگری فرماندار شهرستان البرز، رفائی نژاد رییس شورای اسلامی شهر الوند، زارع پور رییس شورای اسلامی شهرستان البرز، اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران و کارشناسان استانی و شهرستانی مرتبط با حوزه مطالعات بافت های فرسوده شهری تشکیل شد، لطفی شهردار الوند با اشاره به ضرورت توجه به بازآفرینی بافت های فرسوده در عصر حاضر اظهار داشت: ساخت و سازهای غیر مجاز سلامت شهروندان و هویت شهری را تهدید می کند و شهرداریها در عصر حاضر چنانچه بخواهند موفق عمل کنند باید ضمن جلوگیری از این ساخت و سازها، به بازآفرینی بافت های فرسوده توجه ویژه ای نماید.

وی در ادامه افزود: پدیده های طبیعی نظیر زلزله عدم استحکام ساخت و سازهای غیر مجاز  را به وضوح نشان می دهد و آفت جدی و پیامد بسیار ناگواری را برای شهر و شهروندان ایجاد می نماید.

لطفی با اشاره به رشد و گسترش شهرها و انتقال معضلات حاشیه نشینی به بطن جامعه، تصریح کرد: بسیاری از این معضلات به واسطه شتابزدگی، حرکت های بدون مطالعه، تصمیمات مقطعی و کمبود بودجه رخ داده است که به همین دلایل در حوزه بافت های فرسوده و بازآفرینی آنها نیز اقدام مطلوبی صورت نگرفته است.

وی ضمن تشکر از نگاه مطلوب مدیر کل راه و شهرسازی استان و حمایت های همه جانبه اعضای شورای اسلامی شهر در بازآفرینی بافت های فرسوده گفت: خوشبختانه نگاه مدیر کل محترم راه و شهرسازی بر توسعه همه جانبه در این خصوص دلالت دارد لذا با حمایت اعضای محترم شورا و تشکیل جلسات متعدد کارشناسی و مشاوره ای و رایزنی جهت جذب سرمایه گذار، 5 هکتار از فضای اطراف میدان لاله را برای طرح بازآفرینی در نظر گرفتیم تا بتوانیم بافت های ناکارآمد را به بافت های کارآمد شهری تبدیل و شهرداری الوند را به عنوان شهرداری پیشرو در این حوزه معرفی کنیم.

شهردار الوند در ادامه اضافه کرد: برای این طرح 9 کاربری دیده شده است که ایجاد فضای سبز، فضاهای خدماتی، تفریحی، اقامتی و گردشگری از عمده کاربریهای تعریف شده آن می باشد و از جمله مهمترین اهداف آن نیز می توان به بهبود و گسترش سرمایه اجتماعی، تقویت و بهبود اقتصاد شهری و هویت بخشی به فضاهای شهری اشاره کرد.

وی در پایان ضمن بیان اینکه اعتقادی به اجرای پروژه ها بدون مطالعه نداریم، دو طرح دیگر را به عنوان طرح های مورد نظر شهرداری در حوزه بازآفرینی مطرح کرد و افزود: طرح های احیای حاشیه رودخانه یالیان و بازآفرینی بافت تاریخی خانه اربابی از طرح های مورد نظر شهرداری در این حوزه محسوب می شود که در مرحله مطالعاتی قرار دارند.

در این جلسه مانی فر مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز ضمن تقدیر و تشکر از شهردار الوند به واسطه توجه به پیاده راهها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان گفت: به سادگی از کنار سبقه ی تاریخی معابر می گذریم و نسبت به تخریب آنها بی توجهی می کنیم که البته نگاه دولت تدبیر و امید بر رعایت این سابقه تاریخی مبتنی است.

وی با اشاره به تعریف بافت های ناکارآمد و ذکر ویژگی های فنی آن تصریح کرد: نگاه امروز در بافت های فرسوده این است که این بافتهای ناکارآمد را با توجه به ظرفیت های اجتماعی و با هدایت و برنامه ریزی دولت به بافت های کارآمد تبدیل کنیم و شهروندان را برای زندگی مطلوب آماده نماییم.

مانی فر در ادامه ضمن بیان ساختار تشکیلاتی ستاد بازآفرینی در سطح کشور گفت: این ستاد در سطح شهرستان با ریاست فرماندار و دبیری شهرداری مرکز شهرستان تشکیل می گردد و طرح های بازآفرینی را مورد بررسی قرار می دهند و با تأیید و تصویب در سطوح بالاتر به مرحله اجرا می گذارند.

وی در پایان سخنان خود لزوم تشکیل نهادهای مردمی و NGOها را برای پیشبرد امور از برنامه های این ستاد دانست و افزود: پیدا کردن سرمایه گذار و تهیه طرح های بازآفرینی از دیگر برنامه های این ستاد محسوب می شود که با توجه به 1100 سهم از تسهیلات اختصاصی به استان قزوین می بایست در حوزه بازآفرینی اقدامات موثری صورت پذیرد تا از این طریق بتوان موتور محرکه ساخت و ساز را در سطح استان به حرکت در آورد.

عسگری فرماندار شهرستان البرز نیز با اشاره به اهمیت برگزاری جلسه بازآفرینی در حوزه های اجتماعی و عمرانی، اذعان داشت: تشکیل این ستاد، به واسطه وجود بافت های ناپایدار در حوزه ی شهری که عمدتاً ناشی از مهاجرتهای گسترده از روستا به شهرها بوده است، اهمیت ویژه ای یافته است.

وی ضمن اشاره به نمونه های مختلف از بافت های فرسوده در شهرهای مختلف کشور خاطر نشان کرد: با برنامه ریزی و استفاده از تجارب به دست آمده می توانیم طرح های ویژه ای را برای بازآفرینی بافت های فرسوده پیاده سازی کنیم.

رییس ستاد بازآفرینی شهرستان البرز با تأکید بر نقش اساسی مردم در این ستاد گفت: یکی از مأموریت های اصلی این ستاد اینست که در تمام اقدامات و فعالیت ها و حتی تدوین ضوابط و آیین نامه ها مردم را همراه خود کنیم.

وی در ادامه ضمن اشاره به هدف گذاری در اجرای این طرح ها، موقعیت شهرستان البرز را جهت انجام این طرح ها مناسب ارزیابی کرد و افزود: اگر در این حوزه به خوبی عمل نماییم هزینه ها در بخشهای مختلف به حداقل کاهش یافته و بهبود شرایط زندگی برای شهروندان و تولید سرمایه را به همراه خواهد داشت.

فرماندار شهرستان البرز در پایان با اشاره به تشکیل این ستاد در راستای تحقق شعار سال، حمایت و پشتیبانی و ارایه طرح های مختلف توسط دستگاه های اجرایی را از ضروریات تشکیل این ستاد عنوان کرد و گفت: در راستای اجرای طرح های بازآفرینی اداره راه و شهرسازی نقش سیاستگذاری و شهرداریها با استفاده از مشارکت شهروندان و جذب سرمایه گذاران در این حوزه نقش تسهیلگری را به عهده دارند که در نهایت موجب امنیت و آرامش مردم خواهد شد و چرخه اشتغال در حوزه ساخت و ساز به گردش در می آید.

????????????????????????????????????

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی *الزامی