همایش ملی توانمند سازی شهرهای کوچک در قزوین برگزار شد مهندس مانی فر دبیر این همایش ضمن اشاره به ارسال 100 مقاله به این همایش افزود: پس از انتشار فراخوان یکصد مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که نیمی از آن ها مورد پذیرش هیات علمی این همایش واقع شد.
مهندس مانی فر دبیر این همایش ضمن اشاره به ارسال 100 مقاله به این همایش
افزود: پس از انتشار فراخوان یکصد مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که نیمی از آن ها مورد پذیرش هیات علمی این همایش واقع شد.
وی اظهار امیدواری کرد؛ برگزاری نخستین همایش ملی توانمندسازی شهرهای کوچک آغازی برای تفکر و رویکرد شهرهای کوچک کشور شده و در نهایت ما را به ایجاد راهکارهای مهم به قصد توانمندسازی انها در امور مختلف هدایت کند.
رییس هیات علمی این همایش نیز گفت: از آنجایی که شهرهای بزرگ با مسایل پیچیده و حادی روبرو هستند، از اینرو باید بیشتر توجه و مطالعه خود را بر روی شهرهای کوچک متمرکز کنیم.
دکتر ‘ایرج اعتصام’ با اشاره به اینکه متاسفانه تاکنون زمان کوتاهی را برای توسعه و توجه به شهرهای کوچک صرف کرده ایم خاطرنشان کرد: این کم توجهی باعث شده بیشتر شهرهای کوچک کشور مهاجر پذیر بوده و توجه خود را تنها در جهت حفظ جمعیت خود متمرکز کنند.
وی ادامه داد: باید اذعان داشت که بی توجهی به مسایل ساده شهرهای کوچک باعث شده تا اثری از جنب و جوش و هیجانی که غالبا در شهرهای بزرگ با آن روبروییم در این شهرها مشاهده شود.
اعتصام اضافه کرد: توانمندسازی شهرهای کوچک در واقع نگرش جدیدی را مبنی بر اینکه با امکان سنجی و برنامه ریزی درست می توان شادابی و سرزندگی را به این شهرها انتقال داد و پایدار ساخت.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر ایجاد شادابی باید کاری کرد که مدیران چنین شهرهایی بتوانند با حفظ جمعیت جوان خود، آنان را در سازندگی و شکوفایی شهرها دخالت دهند، افزود: توجه به برنامه ریزی فرهنگی نیز در این راستا به تثبیت و حتی افزایش این قشر در شهرهای کوچک کمک خواهد کرد.
به گفته اعتصام، ایجاد مراکز علمی و دانشگاهی، برگزاری مقطعی نمایشگاه های صنعتی و نیز برگزاری مسابقات ورزشی از دیگر عواملی هستند که نقش مهم و موثری در توانمندسازی شهرهای کوچک کشور خواهند داشت.
وی یادآور شد: در نهایت برنامه ریزی های صحیح اقتصادی برای رشد و توسعه چنین شهرهایی باید همواره مورد توجه و تاکید قرار گیرد.
خبرگزاری مهر: دبیر همایش توانمندسازی شهرهای کوچک گفت: 100 عنوان مقاله با موضوع محورهای توانمندسازی شهرها به دبیرخانه ارسال شده که چکیده مقالات برتر در قالب سی دی جمع بندی و ارائه می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، همایش ملی توانمندسازی شهرهای کوچک ظهر چهارشنبه با حضورمیر محمد غراوی معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، احمد عجم استاندار، مجید نادری معاون برنامه ریزی استانداری، شهرداران استانهای مختلف کشور، مهندسان، کارشناسان و دانشجویان معماری و شهرسازی در سالن شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد.
حامد مانی فر در این همایش گفت: از یک سال قبل ایده برپایی این همایش در استان مطرح و با تشکیل دبیرخانه در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مقدمات برگزاری فراهم شد.
مانی فر افزود: با راه اندازی سایت ویژه همایش دیدگاها و مقاله های علمی فراخوان داده شد و با جمع آوری آنها کار اجرایی شتاب بیشتری گرفت.
این کارشناس معماری و شهرسازی تصریرح کرد: با تشکیل هیئت علمی بیش از 100 مقاله رسیده به دبیرخانه مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت که نیمی از آنها به صورت چکیده در قالب CD در همایش و پانل های تخصصی ارائه می شود.
مانی فر یادآورشد: طی دهه های اخیر کم توجهی به شهرهای کوچک از یک سو منجر به عقب ماندگی این دسته از شهرها شده و از سوی دیگر تمرکز جمعیت و امکانات را در شهرهای بزرگ موجب شده است.
وی افزود: این کار موجب بروز مشکلات و معضلات زیادی در شهرهای بزرگ شده اما نباید فراموش کنیم که شهرهای کوچک قابلیتهای ارزشمند محیطی برای زندگی دارند که در صورت شناسایی آنها می توانند مورد استفاده دوباره قرار گیرند.
دبیر همایش و معاون شهرسازی و معماری اداره کل مسکن و شهرسازی استان قزوین بیان کرد: اداره مسکن و شهرسازی استان قزوین در تهیه طرح های توسعه و عمران و امید به یافتن راهکاری مناسب برای برطرف کردن مشکلات اقتصادی و کالبدی در شهرهای کوچک با همکاری استانداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان این همایش را برگزار کرده است که انتظار می رود دستاوردهای آن به شناسایی توانمندی شهرها کمک کند.
وی اظهارامیدواری کرد این همایش آغاز تفکر و جنبشی نوین در شهرهای کشور باشد تا سرزندگی، نشاط، رونق اقتصادی و حیات دوباره را به شهرهای کوچک بازگرداند.
دکتر اعتصام: افزایش مهاجرت از پیامدهای بی توجهی به شهرهای کوچک است
خبرگزاری مهر: کارشناس ارشد طرح ریزی منطقه ای سازمان ملل متحد گفت: رشد شهرهای کوچک و بی توجهی به ظرفیتهای آن موجبب افزایش مهاجرت به شهرهای بزرگ می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، ایرج اعتصام در همایش ملی توانمندسازی شهرهای کوچک که ظهر چهارشنبه در سالن شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد گفت: بطورکلی در سابقه شهرسازی از آنجا که شهرهای بزرگ دارای مسائل پیچیده و بغرنجی هستند طرح های متعددی برای توسعه شهرهای کوچک هم تهیه شده که با این کار می توان از مهاجرت جمعیت شهری جلوگیری کرد.
وی افزود: نبود جاذبه های متعدد در شهرهای کوچک موجب شده این شهرها مهاجر فرست باشند و جمعیت خود را به سختی حفظ کنند چون جنب و جوش در شهرهای بزرگ بیشتر است.
کارشناس ارشد طرح ریزی منطقه ای سازمان ملل متحد تصریح کرد: توانمند سازی شهرهای کوچک یک نگرش جدید است که می تواند به سرزندگی، نشاط و شادابی شهرهای کمتر از 25 هزار نفر جمعیت کمک کند و مانع از مهاجرت جوانان به کلان شهرها شود.
دکترای معماری از دانشگاه فلورانس یادآورشد: هر چند برنامه ریزی شهری تابع موقعیت های اقلیمی و اقتصادی است اما توجه به آموزش عالی هم می تواند به تثبیت جمعیت در شهرهای کوچک کمک کند.
وی ایجاد شهرهای دانشگاهی را در تمرکز و جذب جمعیت موثر دانست و بیان کرد: شاید حضور دانشجویان غیربومی موجب برخی مسائل اجتماعی هم شود اما حضور دانشگاه، تقویت نمایشگاهای دوره ای و صنعتی و هنری، برگزاری مسابقات منطقه ای، محلی و ملی، ساخت پارک، تفریحگاه برای اوقات فراغت نقش زیادی در ایجاد جاذبه در شهرهای کوچک دارد.
توانمندی شهرها با برنامه ریزی اقتصادی
این استاد دانشگاه برنامه ریزی اقتصادی را در توانمندسازی شهرهای کوچک مهم ارزیابی کرد و اظهارداشت: در اولویت برنامه ریزی ها باید مسائل اقتصادی مورد توجه جدی قرار گیرد تا مهاجرت کم شود و به شهرهای بزرگ فشار کمتری وارد شود.
ماجدی: ارتقاء کیفی بافتهای شهری موجب توانمندی شهرها می شود
خبرگزاری مهر: رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه علوم و تحقیقات گفت: با ارتقاء کیفی محیط های شهری و توجه به بافت های قدیمی و نوسازی آنها می توان به توانمند شدن شهرهای کوچک برای سکونت کمک کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، حمید ماجدی در همایش ملی توانمندسازی شهرهای کوچک که ظهر چهارشنبه در سالن شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد گفت: تاکنون سیاست ها و برنامه های مختلفی در زمینه شهرسازی و مسکن به ویژه مسکن گروههای کم درآمد اجرا شده است که در تثبیت جمعیت شهرها موثر بوده است.
وی افزود: ارتقاء کیفیت محیط با بهسازی بافت های شهری بویژه اسکان های غیر رسمی از طریق تامین تاسیسات شهری و خدمات اجتماعی درر سالهای اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته که می تواند به توانمندسازی شهرها کمک کند.
ماجدی تصریح کرد: بهره گیری از امکانات گروههای کم درآمد، محافظت از موجودی مسکن ارزان قیمت، حفظ و نگهداری ساختار محله ها و جلوگیری از جابجایی اجباری ساکنان و از هم گسیختگی اجتماعی می تواند به توانمند شدن شهرهای کوچک کمک کند.
این کارشناس حذف فقر از چهره شهرها، ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در بخش مسکن و ایجاد تحرک اقتصادی را موجب جذابیتهای شهری دانست.
همایش یک روزه توانمندسازی شهرهای کوچک بعدازظهر امروز چهارشنبه نیز در سالن شهید رجایی مرکز تربیت معلم قزوین ادامه دارد.
در برنامه بعدازظهر این همایش ناصر براتی کارشناس جامعه شناس در خصوص ضرورت تهیه برنامه استراتژیک برای شهرهای کوچک، اسماعیل شیعه در خصوص بررسی شاخص ها توانمندسازی شهرهای کوچک، علی نوذر پور در مورد مدیریت شهری در شهرهای کوچک، نوید سعیدی رضوانی، سهراب مشهودی، مشهدی زاده دهاقانی و مجتبی حیدری و محمد سالاری از کارشناسان در خصوص مسائل تخصصی مقاله های خود را ارائه کردند.
همچنین با تشکیل پنل شهرداران محمود مرادی شهردار نراق، سعید آگشته شهردار الوند، ایرج زاهد پور شهردار محمدیه و علیرضا خیام پور شهردار پیربکران راههای توانمندسازی شهرهای تاریخی کوچک را بررسی می کنند.